Kesälukemisena Taikamökin puput

Yhteistyössä: Kirjan talo – Bokens Hus ry. Kirja saatu arvostelukappaleena.

Kesälomassa on parasta se, että on aikaa lukea. Klassikoita, uutuuksia, sarjakuvia, sisustuslehtiä, lastenkirjoja, sähköisenä tai paperilla – kaikki käy! Vielä kun heinäkuinen aamu valkenee helteisen sijaan pilvisenä ja sateisena (jes!), voi ajan viettää hyvällä omallatunnolla kirjallisuuden parissa. Tosin voi olla, että meillä joskus paetaan hellettäkin sisätiloihin ja kirjojen maailmaan. Ja hyvä niin.

Joskus kirjojen lukeminen on ansaittua omaa aikaa, jolloin jokainen käpertyy oman kirjansa kanssa lempinurkkaansa. Toisinaan kirjoja on mukava lukea myös ääneen ja jakaa lukukokemus muiden kanssa. Näin oli eilenkin, kun tutustuimme oman perheen kesken aiemmin tänä vuonna ilmestyneeseen Taikamökin puput -kuvakirjaan, jonka tarinan on luonut Sabe Munishi ja jonka värikkäästä kuvituksesta vastaa taiteilija Sibel Kantola. Kirjassa seurataan viiden pupuystävyksen edesottamuksia, kun salama iskee heidän kotiinsa Mökki Galleriaan, ja taianomainen seikkailu alkaa. 

Kirjan parasta antia on ehdottomasti hieno kuvitus. Sibel Kantolan runsas värinkäyttö ja lempeänoloiset hahmot miellyttivät sekä aikuisten että 8-vuotiaan lapsen silmää. Etenkin Sateenkaarimaan herkullinen väriloisto jäi lukijan ja kuulijoiden mieleen. Koululaisen makuun olivat Taikamökin pupujen seikkailullisuus, kimallus ja ystävyyden teema.

Luin kirjaa myös ennen kesälomia perhepäivähoidon 2- ja 4-vuotiaille lapsille. Alle kouluikäisten kuulijoiden mieleen jäivät hieman eri yksityiskohdat, kuten esimerkiksi hauska haisunäätä ja hienot kukat. Kuvituksessa onkin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, joten tutkittavaa ja löydettävää riittää myös pienemmällekin lapselle. Itse arvostin tunteiden sanoittamista ja mahtavia sateenkaaria.

Taikamökin pupujen tarinan takana on kosovolaistaustainen Sabe Munishi, joka on kertonut kirjojen pupuhahmojen esikuvina olleen hänen omat lapsensa. Myös kirjan tapahtumapaikka, Mökki Galleria, on oikeasti olemassa, ja se sijaitsee Turun lähellä Kaarinassa. Kirjan kannen on suunnitellut Paul Krispijn ja tekstin on editoinut Veera Vähämaa. Kirja on toteutettu yhteistyössä turkulaisen Kirjan Talo – Bokens Hus ry:n kanssa.

Voin suositella kaunista kuvakirjaa kaikille värien ja mielikuvitusseikkailujen ystäville, iästä riippumatta.

Mitä Sinun kesälukemistoosi kuuluu?

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *