Haluamme tuoda sanataidetta sinne, missä ihmiset ovat. Haluamme, että sanataide on kaikille saavutettavaa ja sanataiteiluun osallistuminen jokaiselle mahdollista. Toteutamme sanataiteen näkökulmasta erilaisia yhteisötaideprojekteja eri kohderyhmien parissa. Voit tutustua menneisiin yhteisösanataideprojekteissamme syntyneisiin sanataideteoksiin Sanataidegalleria Sanelmassa!

Sanat, joihin yletyn

Sanat, joihin yletyn (2021)

Voiko korkea dinosaurus ja matala mato olla ystäviä? Yletynkö minä avaruuteen asti tai saanko kiinni unelmistani, jos nousen varpailleni tähystämään? Mitä uutta näen, kun katson ihan lähelle?  Keväällä 2021 turkulaiset varhaiskasvatusikäiset lapset nappasivat joukolla kiinni matalalla ja korkealla lentelevistä sanoista ja tekivät niistä omaa sanataidettaan; runoja, loruja, satuja ja kokonaisia mielikuvitusmaailmoja. Näyttely oli esillä Turun Barkerin puistossa kesäkuussa 2021 ja Lahden Pikku-Veskun puistossa syyskuussa 2021. Näyttelyaineistoon voi tutustua Sanataidegalleria Sanelmassa!

Sanat, joita muistelen

Sanat, joita muistelen (2021-22)

Sanat, joita muistelen oli ikäihmisten yhteisösanataideprojekti, jonka tavoitteeni oli osallistaa Turun alueen palvelutaloissa asuvia vanhuksia yhteiseen taidetoimintaan ja koota yhteen heidän ajatuksiaan, muistojaan ja tarinoitaan. Työskentelystä syntyneestä materiaalista kootttiin palvelutaloja keväällä 2022 kiertänyt näyttely. Sanat, joita muistelen -näyttelykokonaisuus on esillä Turun Kirjamessuilla 30.9. – 2.10.2022.

Loista lapsi, loistava runo

Loistava lapsi, loistava runo (2021)

 

Turunlahden sanaversomon tuottama teatteri-, lava- ja esiintymisteemainen yhteisösanataidenäyttely loisti ja näkyi kauas Turun parhaalla paikalla, Turun kaupunginteatterin Taideseinällä jokirannassa marraskuussa 2021. Syyskaudella 2021 Turun Nuoren Teatterin teatteriharrastajat osallistuivat sanataidetyöskentelyyn, jonka tuloksista koottiin yhteinen sanataidenäyttely. Teoskokonaisuus oli osa Runoviikko-festivaalin ohjelmaa. Loistava lapsi, loistava runo -näyttelyn teoksiin voi tutustua Sanataidegalleria Sanelmassa.