Meistä

“Meidän vahvuutemme on yhdessä tekeminen!”

Turunlahti on alunperin lahtelaisen Mintun ja turkulaisen Jennin vuonna 2017 perustama Turussa toimiva perheyritys. Kaiken toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, osallisuus sekä yhdessä tekeminen. Olemme työskennelleet erilaisten projektien parissa ja keränneet vuosien aikana monenlaista ammattitaitoa ja kokemusta. Vuodet 2017-2021 toimimme pääasiassa yksityisenä perhepäiväkotina Turun Portsassa ja myöhemmin Iso-Heikkilässä. 

Perhepäiväkotivuosien aikana kypsyttelimme ajatusta sanataiteen sisällyttämisestä osaksi toimintaamme. Jennin opiskeltua sanataideohjaajaksi oli luontevaa, että perhepäiväkodistamme kehitettiin sanataidepainotteinen varhaiskasvatusyksikkö. Runot, lorut ja tarinoiden maailmat ovat vieneet mennessään ja olemmekin päättäneet keskittyä tulevaisuudessa vielä enemmän sanataiteeseen sekä muiden osaamisalojemme kehittämiseen. 

Turunlahden perhepäivähoito lopetti toimintansa kesällä 2021, mutta yrityksemme toiminta mm. sanataiteen ja yhteisötaiteen parissa jatkuu ja kehittyy edelleen. Tutustu palvelutarjontaamme!


Jenni Turunlahti

Olen sanataideohjaaja ja vapaa kirjoittaja. Olen toiminut viimeiset kahdeksan vuotta perhepäivähoitajana, joten minulla on runsaasti kokemusta käytännön varhaiskasvatustyöstä sekä lasten kanssa puuhailusta. Vuoden 2021 aikana työni painopiste siirtyy varhaiskasvatuksesta vapaan kentän sanataideohjauksen puolelle, kun Turunlahden perhepäivähoito lopettaa toimintansa ja kalenteristani vapautuu tilaa uusille sanataideprojekteille. Työssäni sanataideohjaajana olen erikoistunut lasten kanssa tehtävään sanataidetyöhön sekä yhteisöllisiin ja osallistaviin menetelmiin. 

Turunlahden sanataideblogista löytyy kirjoittamiani juttuja kiinnostavasta lastenkirjallisuudesta, hauskoista sanataideprojekteista sekä sanataiteesta varhaiskasvatuksessa. 
Harrastan lukemista ja uuden opiskelua. Lempisitaattini on Tove Janssonin kirjasta Muumipappa ja meri: “Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.”

Minttu Turunlahti

Olen yhteisöpedagogi sekä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Työminäni tärkeimpiä arvoja ovat yhteisöllisyys ja osallisuus. Kiinnostuksen kohteisiini kuuluvat myös luonto, remontointi, ruoanlaitto sekä pelaaminen. Pyrin yhdistelemään kiinnostuksen kohteitani työhöni mahdollisuuksien mukaan.