Taikuri Oz lumoaa Vartiovuorella

oz
Esityskuvat: Mikko Vihervaara

Kesäillassa on ripaus taikaa, kun Turun Kesäteatterissa Vartiovuorella L. Frank Baumin klassikkotarinasta dramatisoitu Taikuri Ozin vauhdikas näytelmäversio polkaistaan käyntiin.

Tom Petäjän ohjaamassa koko perheen näytelmässä seikkailevat ihmemaahan joutuva Dorothy (Maiju-Riina Huttunen), aivoista haaveileva Variksenpelätti (Elviira Kujala), rakkaudenjanoinen Peltinen (Thomas Dellinger) ja rohkeutta halajava Leijona (Samu Loijas), jotka matkaavat läpi ihmemaan mystisen Taikuri Ozin (Markus Niemi) luo saadakseen toiveensa toteutettua. Matkaa mutkistaa Lännen Ilkeä Noita (Lauri Ketonen) variskätyreineen. Vastoinkäymisistä huolimatta tässäkin sadussa päästään onnelliseen loppuun, kun ystävykset huomaavat, että viisaus, rohkeus ja sydämellisyys olivat heissä itsessään koko ajan. Ja ilkeä noitakin saadaan hengiltä, onneksi.

oz2

Valtteri Lipastin taiturimaisen musiikin säestyksellä tarina naulitsee pillimehukansan tiiviisti penkkeihinsä. Laulu, tanssi ja tarttuva musiikki vievät jouhevasti tarinaa eteenpäin. Teemu Loikas on toteuttanut Vartiovuorelle muuntautuvan ja yllätyksellisen lavastuksen, jonka luukkujen takaa paljastuu aina uusia ihmetyksen aiheita ja taianomaisia maailmoja.

d08a9670-5ce4-429a-9ee4-65697f77a428-e1528959487553.jpeg
Elsi ja Jasmin Mehtälä tositoimissa. Kuva: Minttu

Viisautta, rohkeutta ja sydämellisyyttä tarvittiin myös väliajalla, kun teatteri-iltamme sai dramaattisen käänteen, kun kynnen lohkeaminen teki 5-vuotiaasta oman elämänsä dramaturgistamme lähes toimintakyvyttömän. Mutta ei hätää, apu löytyi läheltä: empaattiset näyttelijät Jasmin Mehtälä ja Mona Ojala taisivat myös ensiavun, ja sormi saatiin asianmukaiseen pakettiin. Samaiset smaragdikaupungin asukkaat nimettiin myös painokkaasti esityksen jälkeen näytelmän parhaiksi hahmoiksi. Mikä ilo ja onni päästä lempihahmojen kanssa yhteiskuvaan!

26E1F3A8-48D1-4491-AC78-438DA65F3CFE

Minä haluan kirjoittaa itse oman elämäni, kirjoitan esityksen jälkeen muistiin. Elämänviisauksia höyhenpuuhkilla maustettuna, kannattaa kokeilla.

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *