Huumoria kiven sisältä

 

HiRes-9312
Kuvat: Peter Nuutinen

Kesäteatterista nauttiakseen ei aina tarvitse mennä metsään puisille penkeille istumaan hyttysten syötäväksi, vaan sen voi tehdä näemmä myös astetta tyylikkäämmissä urbaaneissa puitteissa. Linnateatterin sisäpihalle rakennetussa teltassa nimittäin istuu mukavasti satoi tai paistoi. Tarjoilu pelaa ja tunnelma on kangaskatossa. Kun toiset siemailevat korkeajalkaisista laseistaan hyvin kypsyteltyjä viinejään kesävaatteissa, piilotan vilttikassin penkin alle ja avaan hieman toppatakkiani.

Eilen kirjoitin Emma Teatterin Love Me Tinderistä, ja yllättävän samankaltaiset teemat jatkuvat myös Linnanneidot – naisvankilakomedian parissa. Oikeassa elämässä Tinder-deittisovellus on jo vanha juttu, mutta turkulaiselle teatterintekijälle juuri se kuumin aihe, johon tarttua. Tinder-treffejä näemmä järjestetään myös vankilassa.

HiRes-9463

Ohjaaja Heidi Lindén ja dramaturgi Kalle Lamberg ovat Orange is the New Blackinsa katsoneet, sillä yhtymäkohtia Netflixin suosittuun vankilasarjaan on helppo löytää. Vankeja ja kymmeniä muita sivurooleja esittävät taitavat näyttelijät Jenni Banerjee, Maija Andersson ja Miika Laakso. Rooliasut ja peruukit vaihtuvat hämmästyttävän nopeasti, ja vauhdikas tapahtumakulku asiaankuuluvasti vangitsee katsojan.

Kunnon ravintolateatterin tapaan esitys näyttäytyy sitä hauskempana, mitä enemmän yleisö ehtii viinejään nauttia. Musiikilliset ilottelut sopivat festaritelttatunnelmaan erityisen hyvin, ja musiikkivideomaiset tanssikohtaukset ovatkin illan parasta antia. 

 

-Jenni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *