Unelmia tavoittelemassa

25482904297_1ef5922bc8_z
Esityskuvat: Otto-Ville Väätäinen

Samalla kun useassa Turun Kaupunginteatterin ohjelmistossa pyörivässä suurteoksessa hallitsevat vahvat miesroolit, löytyy kevään tarjonnasta myös ripaus naisnäkökulmaa. Näytelmäkirjailija Minna Nurmelin on kirjoittanut teatterin lavalle neljän naisen tähdittämän komediallisen esityksen, joka käsittelee ajassamme trendikästä elämänhallintavalmennusta.

Satu Rasilan ohjaama Dreamteam-näytelmä on perustavanlaatuisten kysymysten äärellä, kun neljä naista lyövät hynttyyt yhteen hyvinvoinnin nimissä. Riitta Salminen on karismaattinen Mia, joka kokoaa ympärilleen unelmatiimin, jonka tavoitteena on kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävän yrityksen perustaminen. Omassa epävarmuudessaan ideasta innostuvat myös ravitsemuskonsultti Eeva (Ulla Koivuranta), ulkonäkövalmentaja Hanna (Ulla Reinikainen) ja sisustussuunnittelija Jutta (Minna Hämäläinen).

 

39643974234_fc8679e9d4_z

Kun esitys pienen alkukankeutensa jälkeen pääsee kunnolla liikkeelle, löytyy siitä tunnistettavia elementtejä, jotka arkisuudessaan ensin riipaisevat ja sitten naurattavat. Syksyllä teatterilla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa Nurmelin kertoi ammentavansa teksteihinsä aiheita omasta elämästään, ja varsinkin traagisten aiheiden, kuten kuoleman, kääntäminen komediaksi voi olla jopa terapeuttista kirjailijalle. Dreamteamissakin tunnelma vaihtelee ilottelevasta melankoliseen.

Miten tulla onnelliseksi, menestyneeksi ja tasapainoiseksi yksilöksi? Aiheesta on kirjoitettu loputtomasti kirjoja ja elämänhallintagurut antavat luennoillaan arjessaan kamppaileville yksilöille toivoa seesteisestä huomisesta. Onko kaikki lopulta vain omasta asenteesta kiinni?  To do -listat ovat oman elämänhallintani kulmakiviä, niitä en osaa vaihtaa edes muodikkaaseen bullet journal -systeemiin.

28642559_10155467512583613_630216166_o

Suorituskeskeisen ja kiireisen arjen keskellä on helpottavaa osata karsia turhia rönsyjä tekemisestä pois ja keskittyä olennaiseen. Vaikka siihen, että tulee istumaan teatterin lämpiöön tuntia ennen esitystä, koska siellä voi hyvällä omallatunnolla olla tekemättä kotitöitä tai muuta rasittavaa. Yllä Dreamteamin nimikkoleivos, juhla arjen keskellä.

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *