Sanat, joihin yletyn -yhteisösanataidenäyttely

Tervetuloa mukaan tekemään Sanat, joihin yletyn-yhteisösanataidenäyttelyä! Näyttelyaineiston keruuseen voi osallistua koko maalis-huhtikuun 2021 ajan. Kokonaisuus huipentuu yhteisösanataidenäyttelyyn, joka ripustetaan Turun keskustan alueella sijaitsevaan Barkerin puistoon sekä virtuaaligalleriaan turunlahti.com-sivustolle suuren yleisön nähtäville osana Olohuone 306,4 km2-kaupunkitaidefestivaalia 3.-5.6.2021. Festivaalin teemana on  tänä vuonna KORKEAmatala.

Kenelle projekti on tarkoitettu?

Sanat, joihin yletyn -yhteisösanataidenäyttely ja sen materiaalin keruu on tarkoitettu kaikille Turun alueen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ryhmille, alakoululaisille, lasten harrasteryhmille sekä lapsiperheille. Kaikki halukkaat saavat osallistua, sillä kaikki osaavat kyllä! Runoja ja muita sanataideteoksia voi halutessaan tuottaa myös muulla kuin suomen kielellä.

Mitä sanataide oikein on?

Sanataide voi olla runoja, tarinoita, ajatelmia tai vaikka mielikuvitusmaailmojen luomista puhuen, kirjoittaen, piirtäen tai liikkuen. Lapset ovat luonnostaan luovia ja leikkisiä seikkailijoita. Sanoilla leikittely tukee lapsen kielen kehitystä, ja luovalla työskentelyllä on myös itsetuntoa ja tunnetaitoja vahvistavia vaikutuksia. Yhdessä taiteen tekeminen taas voi lisätä osallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta.

Miten osallistut?

Ilmoittakaa ryhmänne tai yksittäisen lapsen mukaan projektiin lähettämällä sähköpostia otsikolla ”Sanat, joihin yletyn” osoitteeseen jenni@turunlahti.com. Paluupostissa saatte lisäohjeita sekä Sanat, joihin yletyn -runomenetelmän leikkiohjeen. Voitte halutessanne käyttää annettuja ohjeita suoraan, ja valita tuotetusta materiaalista omasta mielestänne parhaat palat lähetettäväksi näyttelyyn. Jos sanataidetyöskentelyn tuloksena syntyy jotain muuta KORKEAmatala-teemaan sopivaa materiaalia, vastaanotamme mielellämme myös vapaasti ideoituja sanataideteoksia. Sanataideharjoituksia ei voi koskaan tehdä väärin! Runojen, ajatelmien ja satujen lisäksi materiaalin joukossa voi olla myös esimerkiksi piirroksia. Virtuaaligalleriaa silmällä pitäen videomateriaalikin on sallittua.

Toivomme näyttelyyn tarkoitetun materiaalin olevan perillä huhtikuun 2021 loppuun mennessä. Vastaanotamme aineistoa ensisijaisesti sähköpostitse.

Huom! Muistakaa varmistaa lapsen huoltajalta lupa näyttelyaineiston keruuseen osallistumiseen. Näyttelyssä esillä oleviin teoksiin liitetään koulun/ varhaiskasvatusyksikön/ luokan/ ryhmän tms. nimi, jos kyseessä on useamman lapsen yhteisteos. Taiteilijoiden iät voi myös mainita materiaalin lähettämisen yhteydessä.

Tehdään yhdessä ennennäkemätön sanataideteko!

Lisätiedot: 
Sanataideohjaaja Jenni Turunlahti
jenni@turunlahti.com