Turunlahden perhepäivähoito

Turunlahden perhepäivähoito oli kahden kasvattajan yksityinen perhepäiväkoti Turussa vuosina 2017 – 2021.
Turunlahden perhepäivähoito oli toiminnassa ollessaan Suomen ainoa kokoaikaista sanataidepainotteista varhaiskasvatusta tarjoava (perhe)päiväkoti. Lorut, runot, sadut ja mielikuvitusmaailmat rikastivat päivittäistä arkeamme ja innostivat lapsia luovaan itseilmaisuun. Lasten kielelliset taidot ja sanavarasto kehittyvät luontevasti, kun kielellä leikittely on mukana kaikessa päivittäisessä toiminnassa.
Yksi ryhmän lasten lempipuuhista oli sadutus. Sadutuksessa lapsi kertoo aikuiselle tarinan, joka kirjoitetaan sellaisenaan ylös ja luetaan lopuksi yhdessä ääneen. Sadutus toimii hyvänä välineenä tutustua lasten omiin mielikuvitusmaailmoihin ja pieniä mieliä askarruttaviin asioihin. Toisinaan ryhmän saduilla ja runoilla ilahdutetaan myös ystäviä ja tuttavia. Turunlahden perhepäivähoidon lapsiryhmä oli esimerkiksi satukirjeenvaihdossa Saksan Frankfurtin Suomi-koululaisten kanssa.
Perhepäiväkodissa luettiin paljon kirjoja, sillä laadukas lastenkirjallisuus tukee varhaiskasvatusryhmän vaihtuvia projekteja ja jokapäiväistä oppimista. Lukuhetket myös tuovat mukavia mahdollisuuksia rauhoittumiseen ja hiljentymiseen. Ryhmän käyttämistä kirjoista sekä toteuttamista projekteista voi lukea lisää Turunlahden sanataideblogista!