Kesäteatteria Kardemumman yöstä

Yhteistyössä/ pääsyliput saatu: Turun Kesäteatteri

Esityskuvat: Frans Rinne/ Turun Kesäteatteri

 

Turun Kesäteatteri tarjoilee tänä kesänä kulttuurinnälkäisille perheille klassikkosatua raikkaalla ja omaleimaisella otteella. Norjalaisen Thorbjørn Egnerin vuonna 1955 julkaistuun lastenkirjaan pohjautuvan näytelmän on Vartiovuorelle onnistuneesti ohjannut Samu Loijas.

Näytelmän päärooleissa nähdään kova rosvokolmikko. Markus Niemi on Kasper, Thomas Dellinger Jesper ja Joonatan Perälä – tietysti Joonatan. Sympaattiset ja käänteissään nopeat rosvot saavat hetkessä yleisön puolelleen.

11-vuotiaan seuralaiseni lempparinäyttelijät ovat Jasmin Mehtälä akrobaattisiakin taitoja vaativassa leijonan roolissa ja Aino Honkanen papukaijan ja leipurin rooleissaan. Eri-ikäisistä näyttelijöistä koostuva joukko toimii hienosti yhdessä, ja varsinkin laulu- ja tanssinumerot ihastuttavat kaikenikäisiä katsojia. Musiikintäyteinen ja värikäs esitys pitää otteessaan alkutahdeista loppukumarruksiin. Niina Suvitien suunnittelema herkullinen lavastus ja Marjo Haapasalon taidokas puvustus viimeistelevät satumaisen tunnelman. Erityismaininnan ansaitsee Pia Kalenius, joka on luonut näyttävät ja toiminnalliset eläinnuket.

 

 

Laulu raikaa kauniissa kesäillassa, ja ilmassa on teatterin taikaa, iloa ja yhteisöllisyyttä. On onni saada vuodesta toiseen kavuta Vartionvuoren mäelle nauttimaan rennosta mutta ammattimaisella varmuudella toteutetusta kesäteatterista. On vielä suurempi onni tutustuttaa ja rakastuttaa uusi sukupolvi teatteriin näin turvallisissa puitteissa. Kun Kolmea iloista rosvoa on viimeksi esitetty Turun Kesäteatterissa, olen itse ollut 8-vuotias ja innolla tietysti katsomossa mukana.

Niin kuin 30 vuotta sitten, myös vuonna 2024 kolmen iloisen rosvon tarinassa on onnellinen loppu, eikä ketään jätetä yksin. Lämminhenkinen ja toivon täyteinen näytelmä on juuri sitä, mitä (välillä vähän harmaansävyisessä) ajassamme kaivataan. Turunlahden väki suosittelee esitystä lämpimästi. Katsomo on katettu, joten raikas kesäsadekaan ei Kardemumman kaupungin menoa hidasta! 

– Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *