Kesäteatteriparodiaa maalaismaisemissa

Onnistuneen kesäteatterielämyksen aineksiin kuuluvat vehreä miljöö, hassunhauska hulluttelu, överit roolihahmot ja onnellinen loppu ripauksella romantiikkaa. Eilen kaikki mainitut palaset loksahtivat paikoilleen Liedossa, jossa Turun ylioppilasteatterin kesäilottelu Puskafarssi 2019 sai ensi-iltansa heinäkuisessa hellesäässä. 

NÄYTTELIJÄT_ROOSA_KOSKINEN.JANIKA_PELTOLA.OLGA_RANTALAIHO.IA_NISSINEN.SISU_JUHANOJA
Kuvat: Jussi Ronkainen/ Turun ylioppilasteatteri

Iina Löppösen ohjaama ja yhdessä työryhmän kanssa ideoima Liedon Vanhalinnan komeisiin puitteisiin rakentunut esitys tarjoaa katsojalle omintakeisen elämyksen. Kesäteatteriperinteitä parodioiva näytelmä ammentaa huumoria ajankohtaisista aiheista raikkaalla otteella välttäen yleensä puskissa nähtyjen farssien kiusallisen hassuttelun. Maalaismaisema kruunaa kauniissa kesäillassa nautitun esityksen, sillä mielenkiintoista (esi)historiaa uhkuva Vanhalinna on jo itsessään näkemisen arvoinen retkikohde. Esityksen aikana yleisöä kuljetetaan näyttelijöiden mukana alueella, mikä mahdollistaa vaihtuvat esityspaikat.

Kuuden näyttelijän (Heta Hakkarainen, Sisu Juhanoja, Roosa Koskinen, Ia Nissinen, Janika Peltola ja Olga Rantalaiho) ja kolmen muusikon voimin estradille tuodaan kirjava joukko ihmiskohtaloita, kun Liedon kylään saapuu onnellisuusfestareiden järjestäjiä suoraan Helsingin Kalliosta. Kulttuurien yhteentörmäykseltä ei voida välttyä, kun kaupunkilaisten ja lietolaisten näkemykset eivät kohtaa. Festarit saadaan kuitenkin järjestettyä roolihahmojen kokiessa samalla asiaankuuluvaa henkistä kasvua kaiken säätämisen keskellä.

NÄYTTELIJÄT_SISU_JUHANOJA.IA_NISSINEN.OLGA_RANTALAIHO

Onnellisuus puhuttaa läpi esityksen. Onko todellista onnea Suomen (miesten) jääkiekkojoukkueen MM-kultajuhla, jolloin yhtenä päivänä kaikki rakastavat Suomea, suomalaisuutta, jääkiekkoa, toisiaan, toreja ja suihkulähteitä? Vai onko onnea se, kun kesäillassa saunan jälkeen katselee järvenselkää rantalaiturilta? Jollekin oman taloyhtiön pihaan ilmestynyt muovinkeräysastia saattaa tuottaa suunnatonta onnen tunnetta. 

Näytelmässä palstatilaa saavat monet ajankohtaiset ja mieliä kuohuttavat kysymykset, kuten ankeaksi kuopaksi muuttunut Turun kauppatori, milleniaalien ahdinko ja ilmastonmuutos.

MUUSIKOT_ALINA_KILPINEN.TOPIAS_KAVASTO.ANTTI_AINOLA

Erityiskiitoksen ansaitsee loistava bändi (Alina Kilpinen, Antti Ainola ja Topias Kavasto), joka rytmittää esitystä. Näytelmään varta vasten tehdyt kappaleet hauskuuttavat ja herkistävät vuorotellen.

Turun ylioppilasteatterin tyypit ovat taitavia, Suomen kesä kaunis, seura hyvää ja laskevan auringon värittämä joenuoma aika onnellinen paikka. 

 

-Jenni

2 thoughts on “Kesäteatteriparodiaa maalaismaisemissa

  1. Teatteri Akselin Ronja Ryövärintytär! Ilmeisesti vielä viikko esityksiä jäljellä?

    1. Sekin kuulostaa mielenkiintoiselta! Mahtavaa, että Turussa on runsaasti teatteritarjontaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *