Kevyttä treffailua Kailon saaressa

42375903812_0cc1d22e70_z
Kuvat: Otto-Ville Väätäinen

Helle tuli ja meni. Ilmojen viilenemiseen löytyy pätevä syy: kesäteatterikausi on pyörähtänyt käyntiin ympäri Suomen. Niin myös merellisen Naantalin Emma Teatterissa, jossa yhdessä Turun Kaupunginteatterin kanssa toteutettu komedia Love Me Tinder hauskuuttaa huumorinnälkäistä yleisöä elokuun loppupuolelle saakka. Kailon saaressa eli kansantajuisemmin Muumimaailmassa sijaitseva vehreä kesäteatterimiljöö on mainio paikka korkata kesäteatterikesä 2018.

Kaverilta kuulin, että Tinder on puhelimeen ladattava deittisovellus, jossa voi etsiä kuvien perusteelle itselleen sopivaa paria eli “mätsiä”. Paikkatietojen perusteella sovellus löytää aina lähellä norkoilevat deittihaluiset yksilöt näppärästi. Miljoonat rakkaudennälkäiset ihmiset käyttävät kyseistä sovellusta, muutama kuulemma Suomessakin.

Isolle osalle kesäteatteriyleisöä Tinder ei tainnut ennen esitystä olla tuttu. Ei kuitenkaan hätää, sillä asiaan perehdytetään huolellisesti itsensä rakkauden jumala Amorin (Miska Kaukonen) toimesta. Ja sitten mennään.

42375840222_40f6934bc8_z

Kahden tunnin ajan saamme seurata toinen toistaan tuhoon tuomitumpia treffejä, joita käsikirjoittajatiimi (Minna Koskela, Petja Lähde ja Satu Rasila) ovat lavalle muuntautumiskykyisten näyttelijöiden ja ohjaaja Mika Eirtovaaran kanssa rakennelleet.

On parinvaihtoa, treffiohjelmia ja seniorisinkkuja, ja yleisön reaktioista päätellen samaistumispintaa tuntuu riittävän itse kullekin. Seksismi tunnetusti naurattaa kesäteatteriyleisöä aina, eikä Emma Teatterin yleisö ole poikkeus. Huumori on kai kohderyhmää kosiskelevaa, kun miehet esitetään naisten vastaparina, eivätkä kummatkaan voi toisiaan ikinä ymmärtää. Alhaalla uhkaavasti tärräävä rima alitetaan lopullisesti vitsillä androgyynin henkilön sukupuolen ilmaisusta. Feministinen vastavetoni oli mennä väliajalla miesten vessaan (tai sitten en vain viitsinyt jonottaa).

Esityksen parasta antia ovat taitavat näyttelijät (Kaukosen lisäksi Rinna Paatso, Jarkko Pajunen ja Maruska Veronen), jotka taipuvat kymmeniin rooleihinsa. Erityismaininnan ansaitsee myös näyttämöteknikko Arttu “Arttu-88″ Aarnio, joka tekee hienon ja vivahteikkaan roolityön puolisoehdokkaana mieskaupassa.

-Jenni

Ps. Muista pipo, hanskat, hyttyskarkoite ja lämmin viltti!

One thought on “Kevyttä treffailua Kailon saaressa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *