Teatterin taikaa etsimässä

elämys
Kuva: Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatteri on viime syksyisten avajaistensa jälkeen satsannut yleisötyöhön, jonka osana myös turkulaiset varhaiskasvatusikäiset lapset kutsuttiin tutustumaan teatteritaloon ja näytelmän syntyyn Elämysten talo -tapahtuman merkeissä, joka toteutettiin yhteistyössä Turun AMK:n Taideakatemian opiskelijoiden kanssa.

Meidän perhepäivähoitoryhmästämme teatterin taikaan lähti tutustumaan kaksi 5-vuotiasta, kaksi 3-vuotiasta ja yksi 1,5-vuotias. Ja kaksi erityisen innokasta aikuista.

Miten teatteria sitten oikein tehdään? Saimme oppia, että kaikki alkaa hyvästä tarinasta. Klassikkosatu jäniksen ja kilpikonnan kilpajuoksusta luettiin lavalla ääneen, ja yleisö kuunteli tarkkaavaisena ja jännittyneenä. Kun tarina oli tullut tutuksi, päästiin näkemään ja kokemaan, miten tarinasta synnytetään ihka oikea näytelmä.

Innostunut yleisö sai vaikuttaa puvustuksen, äänimaailman ja valaistuksen valintaan. Näimme, miten näyttelijät harjoittelivat ohjaajan johdolla ja kuiskaajan avustuksella vuorosanoja ja miten kukin eläin alkoi liikkua ja äännellä lajillensa tyypillisesti. Monesti palattiin lapsille tuttuun ajatukseen siitä, että teatteri on leikkiä. Juuri sopivan pituinen puolituntinen esitys piti pienimmänkin teatterikävijän otteessaan (ja jopa tiukasti omalla tuolillaan).

Mahtavaa, että teatterin ovet näin avataan myös pienimmille kaupunkilaisille, tulevaisuuden teatterikävijöille. Esityksen parhaaksi jutuksi mainittiin pupuhahmo, mutta vähintään toiseksi parasta oli se, että päivän lounas nautittiin teatteritalon viereisellä nurmikolla istuen. 

34258613_10156462031437962_5065469289142681600_n

Teatteri, kesä ja eväät ulkona – niistä on hyvä  ja elämyksellinen retkipäivä tehty.

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *